dimecres, 16 d’abril del 2008

Arriba el Sant Jordi dels infants


Més informació: Mon llibre

Us hi esperen més de 150 activitats gratuïtes

Després de rebre més de 20.000 persones l'any passat, la festa literària dels més joves, Món Llibre, arriba a la quarta edició amb força novetats, espectacles per a totes les edats, més de 150 activitats i un munt de llibres infantils i juvenils per iniciar els més joves en el plaer de la lectura.

El cap de setmana del 19 i 20 d'abril tothom podrà participar gratuïtament en aquesta festa que organitza l'Institut de Cultura i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

S'hi explicaran contes, es faran tallers i jocs, es representaran espectacles de teatre, màgia, música i titelles i es projectaran pel·lícules.

A més de les parades per comprar llibres, s'obrirà un mercat d'intercanvi on els nens i les nenes que portin un llibre podran canviar-lo per un altre.

I a la Torre de Sant Jordi, un escenari clàssic de Món Llibre, els menuts podran pujar a llegir en veu alta un fragment del seu conte preferit per rebre un llibre com a regal.






Una de les principals novetats és l'obertura d'un espai exclusiu per a majors de 9 anys (adolescents i joves) en què hi haurà xerrades amb els seus escriptors preferits i es podran consultar webs literaris i blogs dels seus llibres d'interès.

Enguany els espais on es duran a terme aquestes activitats seran el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Macba i la plaça de Joan Coromines.

Llibres i contes en diferents idiomes

Especialment interessant és l'espai El Pati de les Llengües, situat al Pati de les Dones del CCCB, on hi haurà rondallaires que explicaran, interpretaran i dibuixaran històries en català, castellà, urdú, anglès, alemany, panjabi i tagàlog.

De fet, el tema d'aquesta quarta edició són les llengües del món i la interculturalitat, coincidint amb la celebració de l'Any Europeu del Diàleg Intercultural i l'Any Internacional de les Llengües.

Entre els espectacles que els menuts podran veure hi ha el de Titelles Marduix, el de la companyia de dansa Nats Nus, l'espectacle de Teatro de los Sentidos, la gràcia de Lucrecia i la música de José Luis Gutiérrez Grupo.

"Món Llibre és una de les iniciatives amb continuïtat que va néixer amb l'Any del Llibre i la Lectura i es demostra que està totalment consolidat", ha assegurat el delegat de Cultura, Jordi Martí.