dimarts, 15 de gener del 2008

ELS DONYETS DE SJO AL CERCAVILA DE SANTA EULÀLIA

El proper 9 de febrer i per iniciativa de l’AMPA, nens i nenes de la nostra escola participaran al cercavila de les festes de Santa Eulàlia vestits de “donyets”.

“Què és un Donyet?”
De Viquipèdia:
En la mitologia catalana, el donyet es un tipus de follet, no tan petit com la majoria, que es dedica a anar a sobre de les crineres dels cavalls i conduir-los sols a les nits. Els encanta la velocitat.Tradicionalment van vestits amb faixa, una armilla de pagès o jupetí i un mocador lligat al cap amb un esquellerinc (picarol) a l’extrem i es considera que viuen a les llars de la gent modesta.


Tani Brunet va buscar a la mitologia catalana algun personatge que pogués esser adient pels nostres fill/es i va fer aquesta troballa que s’ajusta a la perfecció als nostres propòsits .
La proposta és confeccionar un cavallet de foamy que va penjat de les espatlles del nen/a (vestit/da de “donyet” ple d’esquellerincs per fer força soroll). El cavallet no pesa i es pot plegar (quedant completament pla)i guardar a qualsevol lloc.
Amb aquesta proposta s’han tingut en compte les següents coses:



  1. Que fos divertit pels nens (... a quin nen no li agrada anar amb cavallet?)

  2. Que fos còmode pels nens/es, fàcil de portar(...sense comoditat no hi ha diversió!)

  3. Que fos fàcil de guardar, ja que no podíem comptar amb l’espai de l’escola

  4. Que fos senzill en l’execució: el foamy és un material que es pot cosir o grapar i les decoracions es poden enganxar...fins i tot els nens hi poden participar!

Per tal de confeccionar les disfresses pares i mares es reuniran el proper dissabte 19 de gener de 16h a 20h a l’escola. Només caldrà que portin tisores, agulles de cap i les pinces d’estendre roba que tinguin.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tenim data!!!!!

El cercavila es el dissabte 9 de febrer des del Pati Manning fins a la Catedral, passant per alguns dels principals carrers de la Ciutat Vella.

Tani ha dit...

CANÇO DELS DONYETS DEL SANT JOSEP ORIOL

Som els donyets
i anem en cavallets,
per la ciutat
prenem velocitat,
anem com folls
per’xò fem tants sorolls,
i amb els tambors
foragitem les pors.

L’esquellerinc … de cinc en cinc!
De picarol … en portem molt!

SOM ELS DONYETS DEL SANT JOSEP ORIOL!

Aquí teniu la cançó.
Tani