dijous, 28 de febrer del 2008

EL DICTAT

Fundació Enciclopèdia Catalana organitza, en el marc de la 26a Setmana del LLibre en Català, el primer dictat públic obert a tothom.

El Dictat, que tindrà lloc el diumenge 2 de març a les 12 h, es farà simultàniament a:

BARCELONA: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), carrer de Montalegre, 5.
OLOT: Museu Comarcal de la Garrotxa, Carrer de l’Hospici, 8.

L’actriu Mercè Lleixà llegirà un text inèdit de l’escriptor Pep Coll, guanyador del Premi Sant Jordi 2007. Un cop finalitzada la lectura, Pau Vidal, filòleg i escriptor, comentarà els elements del text que presenten més dificultats, i això ens permetrà fer-ne l’autocorrecció.

Mecànica
Es farà una primera lectura a velocitat normal. Després es dictarà el text repetint dues vegades cada frase, i en acabat, se'n tornarà a fer una lectura a velocitat normal. A continuació, tothom farà l’autocorrecció del seu dictat a través de la informació que apareixerà en una pantalla i de les explicacions de Pau Vidal.

Inscripcions
Les inscripcions s’hauran de fer a través de l’adreça electrònica dictat@setmanallibre.cat o el telèfon 902 15 12 22.Caldrà fer-hi constar el nom i cognom del participant, el telèfon i el lloc des d’on farà el Dictat.Totes les persones rebran un correu-e de resposta amb la seva butlleta d’inscripció, que hauran de portar el dia del Dictat.
També és possible inscriure-s'hi el mateix dia del Dictat a les diferents seus, sempre que la capacitat de la sala ho permeti.

Normes
Tots els participants que lliurin la butlleta d’inscripció a l’organització entraran en el sorteig de premis a la participació.
Un cop acabada l’autocorrecció, tots aquells que vulguin participar en els 'Premis als millors resultats', hauran de lliurar el seu Dictat a l’organització fent-hi constar el nom i els cognom, l'edat i un telèfon de contacte.
La llista de guanyadors dels Premis es farà pública el diumenge 9 de març a l’envelat de la Setmana del Llibre en Català.
Els guanyadors seran avisats per telèfon.

Premis

'PREMIS ALS MILLORS RESULTATS'
– Tres premis de dues nits d’hotel per a dues persones (Bonoweb).
– L’obra Cartells Catalans. Del Modernisme a l’exposició internacional de 1929, d’Enciclopèdia Catalana.
– Tres lots de Diccionaris de l’Enciclopèdia que contenen: Diccionari d’abreviacions, Diccionari de la formació de mots, Diccionari de dubtes i dificultats del català i Diccionari de frases fetes i locucions.
– Deu lots de llibres de la col·lecció “A Tot Vent” d’Edicions Proa
– Una col·lecció de la Biblioteca Josep Vallverdú, de l’Editorial La Galera
– Dos lots de Porca Misèria (DVD), de Vernal Media.

'PREMIS A LA PARTICIPACIÓ'
– Deu exemplars del Diccionari Bàsic de la llengua catalana, d'Enciclopèdia Catalana.
– Deu exemplars del llibre CAT. Tot Catalunya i Andorra, de l’Editorial GeoEstel.
– Cinc DVD de Mar i Cel, de Vernal Media– Cinc DVD de 15. T de Teatre, de Vernal Media

Tots els assistents rebran un obsequi per la seva participació.Us convidem a participar-hi, volem que aquesta sigui la festa de totes aquelles persones que estimen la llengua.